Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A konyakmeggy titka

A konyakmeggy titka

Kínálatunkban előkelő helyet foglal el a konyakmeggy, mint exkluzív ajándék, ízlelőbimbókat lázba hozó édesség, csodás magyar termék. Nem csak az édesség, de gyümölcs és alkohol is van benne, vagyis totális ízélmény forrása.

A kiskunlacházi Acer Kft. készíti a König-meggyet, a legfinomabb ízekkel töltött alkoholos bonbonokat, mégpedig saját termesztésű meggyből, amit alkoholban tartósítanak, fondantba mártanak, majd bevonómasszával burkolnak. A késztermék kb. 4 nap után enged levet, mivel a meggy húsában lévő alkohol hatására olvad el a cukorbevonat, így keletkezik folyadék a bevonómassza alatt.

De honnan is ered ez a nem hétköznapi finomság?

A meggyet és más gyümölcsöket ugyan már az 1600-as években is alkoholban tartósították, de a csokoládéba rejtett változatukat csak a XIX. században kezdték gyártani a magyar és nem magyar cukrászok. A legismertebb hazai „nem magyar”, de azzá lett cukrász abban az időben Gerbaud Emil volt, akinek egyik leghíresebb találmánya lett a konyakmeggy, vagy konyakosmeggy. Receptjét féltve őrizték, kizárólag a cukrászdában volt elérhető azon fővárosiak számára, akik előkelő ajándékot kerestek. Csak a mester halála után került kereskedelmi forgalomba ez a ma is elegáns, különlegességnek számító finomság, amin nem fog az idő, hisz már több mint egy évszázada kedvenceink közé tartozik, és a hálás utókor már hungarikummá is előterjesztette.

Hmmm… és az arany papír, amibe ezek a „bonbonbombák” be vannak csomagolva, hát attól meg olyan szemrevaló lesz minden egyes szem, hogy végképp nem lehet ellenállni neki. És hogy ezt még fokozzuk, ehhez tesszük mi hozzá azt a további kézi munkát, ami egyedivé teszi a Felsőpolc konyakmeggy termékeit.

 

Mutatós ajándékot keresel? Válaszd a konyakmeggyfürtöt negyed- vagy félkilós formában, elegáns masnival, exkluzív dobozban! Biztos, hogy elkápráztatod vele a megajándékozottakat!

Egyszerűen csak kell valami, amivel üzleti Partnereidet, rendezvényre érkező Vendégeidet várod? Tégy az asztalukra 2, 3 vagy 5 szemből álló kis fürtöket, amiket magukkal visznek vagy – az autó nélküliek – helyben el is fogyasztanak. Ezeket teheted vendégszobába is, de akár apró mikuláscsomagnak is alkalmasak, mert kívánságodra elegáns organza tasakokba rakjuk őket.

Keresd termékeinket a céges ajánlatok között!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Magyar ajándék Magyar termék