Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Finomság ajándékba

Finomság ajándékba

Felsőpolc ajándékkosár és egy saját készítésű extra finomság

Ajándékot találni sokszor okoz komoly fejtörést, nem igaz? Anyának, apának, nagyszülőknek, unokatestvéreknek, kollégáknak, barátoknak egy évben minimum kétszer, ha csak a névnapokat és a születésnapokat vesszük, és akkor még nem említettük az anyák napját, ballagást, húsvétot vagy épp a karácsonyt.

Úgy indítottuk el a Felsőpolc ajándék webáruházat, hogy majd mi leszünk a konzervatív úttörők az ajándékkosarak világában. Korábban már írtunk róla, hogy nekünk, mint családi vállalkozás kiemelten fontos az ajándékozás, hogy mindenkinek azt tudjuk nyújtani a különleges alkalmakon, ami biztosan mosolyra fakasztja a szerettünket. A klisék, a tömegtermékek és a sablonosság nem a mi világunk, ezért is építjük fel a Felsőpolc kínálatot csupa prémium minőségű hazai finomságból, amiket mi az országot járva felfedeztünk, megszerettünk.

A héten mi is ünnepeltünk itthon, és mivel mi szeretünk az ajándékok mellé saját készítésű finomságokkal is kedveskedni, ezért most elhoztunk nektek egy csodafinom répatorta receptet. Szívből kívánjuk, hogy az ajándékozás, az ünneplés akár családi akár baráti körben ezzel a finomsággal még emlékezetesebb legyen!

A répatorta tésztájának hozzávalói:

200 g cukor

32 g vaníliás cukor

150 g vaj

4 tojás

350 g reszelt sárgarépa

50 g dió (nagyobb darabokra vágva) & 50 g mazsola (vagy oranzsát)

100 ml szőlőmagolaj (vagy kókuszolaj)

250 g liszt

1 tk szódabikarbóna

2 tk sütőpor

1 nagyobb csipet só

1 púpozott tk fahéj

A tészta elkészítését a vaj és a cukor kikeverésével kezdjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután keverjük hozzá a reszelt répát, a mazsolát, a diót és az olajat, amelyeket előbb célszerű egy tálban elkeverni. Miután az eddigi hozzávalókat jól eldolgoztuk elkezdhetjük hozzászitálni a lisztet, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót is. Az elkészült keveréket sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük tűpróbás ellenőrzés mellett.

A krém hozzávalói:

750 g mascarpone 

150 g vaj

250 g porcukor

2 tk vaníliapaszta

A krém elkészítését is a vaj és a cukor kihabosításával kezdjük, majd ebbe keverjük bele a vaníliát és a mascarponét 3 részletben.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alapját az igazi ínyencek megkenhetik egy réteg baracklekvárral, majd erre kerül a mascarponés krém egyik fele. A másik felével kívülről is bevonjuk a tortát, és ha maradt még egy kis diónk, azzal megszórjuk.

 

Kipróbáltuk, iszonyú finom és krémes! Csak ajánlani tudjuk egy igazi prémium ajándék mellé különleges kísérőnek. 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajándékkosarak