Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Húsvét a Felsőpolcon

Húsvét a Felsőpolcon

Húsvéti sonka és tojás - Felsőpolc módra.

A Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az első igazán tavaszi hosszúhétvége, remek alkalom családi piknikre, közös programokra, húsvéti ajándékozásra.

Az Újszövetség szerint Jézus pénteki keresztrefeszítése után, a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával győzelmet aratott a halál felett, és beteljesítette Isten ígéretét. Ezt ünnepeljük Húsvétkor.

A valláson kívül sokan a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepeként tekintenek erre az időszakra, amelyet március vagy április hónapban tartanak. A Húsvét zárja le vagy oldja fel az azt megelőző időszakot, a Nagyböjtöt, amellyel a keresztény világ Jézus pusztai böjtjére emlékezik. Tuladjonképpen ez az a nap, amikor az összesen 46 napos húshagyó táplálkozás után végre először szabad húst enni, erre utal az ünnep magyar neve is.

Helyben vagyunk! Jó hír, hogy vehetünk magunkhoz húst! Mert aki böjtölt, aki nem böjtölt, biztosan fog sonkát enni húsvétkor. Érzitek a húsvét vasárnap reggeli sonka és a friss kalács ízét? Ha ezt fokozni szeretnéd, vágj egy szelet kalácsot, enyhén pirítsd meg, kend meg igazi vajjal, s tegyél néhány szelet sonkát, nem baj, ha még a kalácsnál is vastagabbra sikerül! Nem bűn egy-két szál zsenge zöldhagymát enni hozzá, de még a pirosló hónapos retek is, amit egyébként inkább este ajánlatos fogyasztani, kivételesen belefér. Hogy a főtt tojás festett-e vagy festetlen, ez ízlés dolga, de ha a legjobbat akarod magadnak és családodnak, akkor tárazz be a füstölt fürjtojásból, mert az aztán az igazi csemege! A férfiak – meg az erős nők – egy pötty Piros Arany nevezetű tubusos krémet is meg szoktak engedni maguknak, csak azért, hogy teljes legyen az ízélmény!

Mi a Felsőpolcnál a Gazda termékeket kínáljuk Nektek húsvétra, meg húsvét előtt, meg húsvét után, mert a mindenféle adaléktól, színezőanyagtól, ízfokozótól, nitrites sótól mentes kolbászok, szalonnák, sonkák, tarják és egyéb gusztusos, füstölt húskészítmények nem csak piknikkosarainkban, de sok más ajándékkosárban is megtalálhatók. Vákuum csomagolásuk tartóssá, ízlésessé, könnyen tárolhatóvá teszi őket, na persze biztos nem fogjátok sokáig tárolni ezeket a finomságokat, mert hamar elfogynak.

Ne hagyd ki a füstölt fürjtojást, mert ha már ettél, ismered, akkor tudod, hogy micsoda ízélmény, ha meg még nem ettél, akkor gyorsan kóstold meg, ha jót akarsz magadnak, főleg húsvétra! Molnárék chilis és zöldséges ízesítésű, olívaolajban eltett apró tojáscsodáit megtalálod húsvéti ajándékkosarainkban, de külön-külön is elérhető minden nagyságú kiszerelés.  

Áldott Húsvétot kívánunk Mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Húsvéti ajándék