Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Partnereink

Borbély Családi Pincészet

Szőlőültetvényeik a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin terülnek el. Ültetvényeik részben fiatal, új telepítések, részben idősebb területek, egészen az ötvenes években telepítettig. A Borbély Pincészetnél a modern technológia alkalmazása mellett ragaszkodnak a hagyományokhoz, így boraik ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Ezekben a szép borokban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Kezdetektől fogva szem előtt tartották, hogy első sorban a helyi, a borvidékre jellemző fajtákkal dolgozzanak, ezen fajtákból a jó ivású, mindennapok borain túl, termőhely hangsúlyos, hordós válogatásokat is készítsenek. Ezért szeretjük mi annyira!

Demeter Chocolate

A Demeter Chocolate egy családi vállalkozás, amely prémium kategóriás csokoládé termékeket gyárt, azzal a céllal, hogy a mindenki számára elérhetővé tegyék a finom desszerteket, csokoládékat, bonbonokat. A csokoládékat saját üzemben, kézzel készítik és csomagolják.
A termékpalettán az első időkben csak liofilizált gyümölcsökkel szórt táblás csokoládé és néhány bonbon szerepelt a korábban is készített konyakosmeggy mellett. Később kibővítették választékukat ízesített csokoládékkal, szezonális termékekkel (pl. kézműves szaloncukor, húsvéti tojás), illetve még több bonbonnal. Csokijaik több nagy nemzetközi (Great Taste, International Chocolate Awards) és hazai (Magyar Kézműves Remek) versenyen is előkelő helyezést értek el, amire nagyon büszkék Demeterék, csak úgy, mint a rengeteg pozitív vásárlói visszajelzés amit kapnak. Úgy tartják, hogy “Aki a finom csokoládét szereti, rossz ember nem lehet!”.

Gazda Csemegehús Kft.

Zavaros világunkban egyre kevesebb idő jut kiválasztani, megválogatni az elfogyasztandó élelmiszereinket. Így van ez a füstölt kolbászokkal és húsokkal is. A Gazda Csemege azzal a szándékkal jött létre, hogy a régi, jól bevált technológiát alkalmazva mégis ízletes, magyar füstöltárukat gyártsanak mesterséges, hozzáadott anyagok nélkül! A készítők hisznek a régi húsételek hagyományaiban, őseink tudásában. Céljuk, hogy készítményeiket kiváló minőségben juttassák el vevőikhez és közben a lehető legnagyobb termékbiztonságot nyújtsák. A Gazda termékek gyártása folyamán hagyományos eljárásokat alkalmaznak modernizált, higiénikus formában.

Istvándy Pincészet

Badacsony központjában a Római úton az 1900-as években épült villa ad otthont az Istvándy Borműhelynek. Pincéjében és a balatoni panorámás teraszán az elegancia mellett a lazaság, igényesség, de kötetlen hangulat uralkodik.
Ez egy valódi élményközpont, ahol lehet bort házasítani, palackozni, illatot felismerni és a Bormoziban balatoni ihletésű magyar filmeket nézni.

Korbasket Kft.

A Korbasket Kft. másfél évtizedes tapasztalattal több mint 1000 fajta fonott árut - kosarat és egyéb kézműves, fonott termékeket - kínál, melyeket a kosárfonók nagy gyakorlattal, mesterien készítenek el. E népművészeti termékek kiváló minőségű, hagyományosan kézzel készített használati eszközök. Lakkozással, festéssel, pácolással színesítik fonott termékeiket. 

Kovács Nimród Winery Eger

A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint a borászat hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait.
A korszerű, minden tekintetben felújított borászatban mindig örömmel látják a borkedvelőket vendégül. Aki még nem próbálta, járjon utána!

Laposa Birtok Kft.

A Laposa család alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. A borok köré épültek a vendéglátóhelyek, ahol a kóstolók mellett izgalmas ízekkel és programokkal várnak minden Badacsonyba látogatót egész évben. A Laposa Birtok teraszán a Badacsony oldalában kóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul eléd. Pincészetükben alapvetően fehérborokat készítenek. A Badacsonyi-borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgoznak. Főbb fajtáik az Olaszrizling, a Rajnai rizling, a Szürkebarát, a Kéknyelű, a Furmint és a Juhfark. Vannak hosszan érlelt, hordós, dűlőválogatott tételeik, és vannak friss, reduktív boraik is, minden alkalomra találsz megfelelő kíséretet.

Molnár-Farkas Család

A Molnár-Farkas Család 2 generációja 2015 óta foglalkozik fürjtojással a Zala megyei Alibánfán. A fürjnek sem a húsa, sem a tojása nem tartalmaz szalmonellát, ezért sokan nyersen is fogyasztják. Magas fehérjetartalma és különleges élettani hatásai miatt vérnyomásbetegségre, bőrbetegségekre, cukorbetegségre orvosok is ajánlják. A nyers tojásokkal való foglalkozás mellett, sok kísérletezés után ízesíteni és füstölni is kezdték az apró "vitaminbombákat". A megfőtt, megpucolt tojásokat először pácolják, majd bükkfán megfüstölik, így kerülnek többféle ízesítésű olívaolajba. A Molnár-Farkas Család legfőbb törekvése, hogy olyan terméket hozzanak létre, ami nemcsak egészséges, de különlegesen finom is, minden visszajelzés alapján remekül sikerült. Aki megkóstolja, annak garantáltan a kedvencévé válik, nem tud majd leszokni róla!

Petrits Mézeskalács Kft.

A Petrits család 1825 óta foglalkozik mézeskalács, gyertya, cukorka és egyéb édességek készítésével. Az évszázadok során a mesterségek apáról fiúra szálltak, jelenleg a hatodik generáció két képviselője is a vállalkozásban dolgozik.
A családi vállalkozás hagyományos, kézműves módszerekkel készíti termékeit a mai kor minőségi elvárásainak megfelelően.
Céljuk a magyar hagyományok ápolása, és azok mind szélesebb körbeni ismertetése. Igazi csemege termékeiket hazai alapanyagokból készítik.

Prantner Pince Szekszárd

A Prantner Pince régi, nemzedékekre visszamenő családi borászat a szekszárdi Előhegy legfelső utcájából, a Présház utcából. Tradicionális, ízig-vérig Szekszárdot jelentő boraik mellett jelen vannak a reduktív, friss, könnyedebb tételek is a szortimentben. A családi legendárium szerint az ősök a 18. század elején települtek a környékre, és mindig is foglalkoztak szőlővel, borral. Prantner Ferenc, a családfő már a hetvenes évek közepén ültetett saját szőlőt, a kilencvenes évek elején pedig újabb hektárokkal bővítették a családi ültetvényt, míg a kétezres évek elején teljesen a borkészítés vált az fő megélhetési forrássá. A családi gazdaság pedig szép egyensúly és harmónia szerint működik, csak annyit termelnek, amit el tudnak adni, hűséges vevőkörükre pedig minden évben biztosan számíthatnak.

Rácz Lilla

Rácz Lilla Villány virágos pezsgőkirálynője. Borászcsemeteként nevelkedett, később maga is főszerepet vállalt a borászat műfajban. 2009-ben döntötte el, hogy a családi Sauvignon Blanc ültetvény terméséből abban az évben már pezsgő fog készülni. Lilla szívének kedves a klasszikus champagne-i irányzat, ezért is döntött a hagyományos, palackos érlelésű nyerspezsgő készítése mellett. Klasszikus eleganciájában a Rácz Lilla Brut Nature-t egyszerű palack dizájn jellemzi kapszula nélkül. Címkéje gyöngyház fehér, finom pasztell hortenzia mintákkal, alapanyaga azonos azzal, amiből a champagne-i pezsgők címkéje is készül. A palack tartalma és a külső jegyei is egyaránt maximális aprólékosságra, különös odafigyelésre vallanak, megjelenítve a női szív gondosságát.

Tamás Pince Csopak

A Tamás Család neve sokak számára ismert, akik igazi balatoni különlegességekre utaznak. Csopakon kezdték az értékteremtést, hosszú távú szemléletet kialakítva, folyamatos fejlődésre törekedve. Fő két elemük a szőlő és a levendula, mely a természettel való együttélést jelenti a Tamás Családnak. Állandó munkát ad, változatos teendőket, kihívást és küzdelmet. A bor, a házi szörp, házi lekvár készítése az alkotás művészete is.

Zánkai Gyógynövényvölgy

2014 nyarán Zánka vált a gyógynövény kedvelők paradicsomává, itt nyílt ugyanis több mint 7000 négyzetméternyi területen a Gyógynövény-völgy Látogató- és Oktatóközpont. A Gyógynövény-völgy igazi ökocentrum, ahol minden érdeklődő és szakmabeli kiválaszthatja a számára leginkább vonzó foglalkozást, kikapcsolódási formát. Az oktatóközponthoz tartozó bemutatókertben több mint 400 gyógynövény időszakosan változó tárlatát lehet megtekinteni. 

Zümi Családi Méhészet Pannonhalma

A méhészet családi örökségként maradt a Nagy Családra, a mai száz méhcsalád mindegyike a korábbi generációk leszármazottja. Nagy Balázs így ír a családról: "Valahányszor pörgetek és velem vannak a fiaim, úgy érzem, természetes folytatása vagyunk a múltnak és egyértelmű jelene fiaink jövőjének. A méhészeti munka során őrzöm a gyermekként kapott tanácsokat és tudást, nagyapa emléke ott van minden üveg mézünkben. Krémmézeink és gyógynövényes mézeink pedig tükrözik azt az újító szándékot, azt a kísérletező kedvet, mely belőlem fakad. Mindig többet szeretnék elérni, többet tenni, többet adni. A legjobbat a családom és a te családod asztalára.
Ildi a legjobb társ számomra. Erős és kitartó nő a feleségem, igazi másik felem. Hisz bennem és én hiszek benne. Szavak nélkül is egyet álmodunk. Nézem, ahogy ugyan annál az asztalnál válogatja és tisztítja a gyümölcsöt, alkotja a téli kamra kincsét , mint annak idején nagyanyám. Számára a befőzés nem csupán munka. Alkotás, teremtés, és gondoskodás. Keze munkájában szíve minden szeretete."